Březen 2015

Koňaková bábovka

29. března 2015 v 21:09 | Klára Hrbáčová |  Bábovky
Určitě vyzkoušejte! Je oparvdu výborná. :)

Budete potřebovat:
  • 3 vejce
  • 12 dkg cukr moučky
  • 6 dkg solamylu
  • 7 dkg polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1,2 dl oleje
  • 1,2 dl vaječného koňaku
  • máslo a hrubá mouka do formy
Postup přípravy:
Žloutky, cukr a olej šleháme metličkami (asi 2 minuty) přidáme ostatní suroviny a nakonec vmícháme ušlehaný sníh.
Nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku (průměr 21 cm, výška 7,5 cm) a dáme do předehřáté trouby na 180 st.
Asi po patnácti minutách formu přikryjeme alobalem. Bábovka bude upečená asi za 34 minut, ale stejně si zkuste špejlí, jestli není syrová.
Bábovku krájíme vychladlou.

Doba přípravy: 18 minut
Doba pečení: 35 minut
TIP: Nemusíme dávat do bábovkové formy, ale upéct jako buchtu na plechu či v jiné formě. ;)

Acidofilní broskvové řezy

29. března 2015 v 20:39 | Klára Hrbáčová |  Buchty
Ahoj. Toto je porvní recept na této stránce tak doufám, že se vám bude líbit a hlavně chutnat.
Pro milovníky broskví. :)

Budete potřebovat:
  • 35 dkg hladké mouky
  • 20 dkg cukru krupice
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2-3 lžičky kakaa ( podle chuti )
  • 1 celé vejce
  • ½ l acidofilní mléko
  • 2 dcl oleje
  • broskvový kompot
Na polevu budete potřebovat:
  • 2 tyčinky kaštanů ( čokoláda )
  • 1/2 hořké čokolády na vaření
  • 1 lžíce másla ( rozpuštěného )
  • pak do vlažné vody zamíchat 1 zakysanou smetanu
Postup:
Do velké mísy dáme všechno sypké, všechno dobře promícháme. Přidáme zbylé suroviny. Pořádně promícháme. Na plech s pečícím papírem nalijeme ¾ těsta, poklademe broskvemi a přelijeme zbytkem těsta. Dáme péct do vyhřáté trouby na 175 st.asi 30 minut.Podle vaší trouby. Párátkem zkoušíme, jestli je buchta hotová. Po schladnutí naneseme polevu a necháme ztuhnout.


Recepty, které zvládne úplně každý.

29. března 2015 v 19:16 | Klára Hrbáčová
Ahoj.
Vítám vás na mém novím blogu, které je o tématu "vaření".
Myslím si, že vaření je v dnešní době hodně populární a každý si rád jednou za čas něco dobrého uvaří.
Já osobně vařím ráda a proto se vám ted' budu věnovat.
Pokud znáte nějaký zajímavý recept, nebojte se mi napsat na můj e-mail: klara.hrbacova@seznam.cz Ráda vaše výtvory zveřejním na tomto blogu.
Doufám, že se vám tady bude líbit a že tento blog vůbec k něčemu bude.