Pražské koláče

30. března 2015 v 16:21 | Klára Hrbáčová |  Koláče
Dnešní první recept jsou koláče a opravdu chutné. :)

Na těsto budete potřebovat:
  • 1/2 kg hladké mouky
  • špetka soli
  • 10 dkg cukru
  • 2 žloutky
  • 1/4 l mléka
  • 5 dkg droždí
  • 1,5 dcl oleje
Na drobenku budete potřebovat:
  • máslo
  • cukr
  • hrubá mouka
  • vanilkový cukr
  • 1/3 odebrat a do ní přidat skořici
Na žloutkový krém budete potřebovat:
  • 1 l mnéka
  • 4 vanilkové pudinky
  • 6 lžíc cukru
  • 1 máslo
  • rum
Postup přípravy:
Těsto: připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, žloutky, přidáme vzešlý kvásek, olej a zbytek mléka. Důkladně propracujeme a necháme těsto vykynout.
Žloutkový krém: Uvařit pudink z mléka, pudinků a cukru. Po vychladnutí stáhnout škraloup, vyšlehat s 1 máslem a rumem(rum jen pro chuť a vůni).
Po vykynutí těsta tvoříme asi 8mi dekové bochánky, dáme na plech vyložený pečícím papírem po 6 kusech na plech, aby se neslepily a necháme ještě 15 minut kynout. Potom je lehce rukou zploštíme, pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme uprostřed skořicovou drobenkou a okolo světlou drobenkou. Pečeme při teplotě 180 stupňů do zlatova. Po vychladnutí koláče rozkrojíme a plníme žloutkovým krémem. Přiklopíme, pocukrujeme a podáváme.
Hpdně štěstí v pečení. ;)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti tato stránka ?

Ano 88.5% (23)
Ne 11.5% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama