Bábovka s proužkem

1. dubna 2015 v 10:39 | Klára Hrbáčová |  Bábovky
Budete potřebovat:
  • 3 vejce
  • 100 g cukr krupice
  • 120 g másla nebo hery
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/8 litru mléka + 3 lžíce mléka
  • 50 g mletých nebo strouhaných oříšků
  • 1 lžička kakaa
Postup přípravy:
Utřeme máslo s cukrem, postupně přidáváme celá vejce, nakonec přilejeme 1/8 mléka a mouku prosátou s práškem do pečiva. Dvě třetiny tohoto těsta nalejeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a celý povrch zaprášíme kak...aem. Nejlépe to jde tak, že si kakao nasypete do malého cedníku. Pak na tento kakaový povrch nalejeme zbylou třetinu těsta, do které jsme přidali oříšky a 3 lžíce mléka. Tím se vytvoří tmavý proužek oddělující mramorování.
Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C horkovzduch, jinak na 180 °C asi 20 minut do růžova. Hotové pocukrujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti tato stránka ?

Ano 88.5% (23)
Ne 11.5% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama