Bleskový podmášlový koláč s ovocem

27. dubna 2015 v 16:32 | Klára Hrbáčová |  Koláče
Budete potřebovat:
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g krystalový cukr
  • 100 g hery nebo másla
  • 250 g podmáslí - merunkové
  • 2 celá vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • trochu citronové št'ávy
  • kůra z citronu
  • ovoce-broskve
Postup přípravy:
Podmáslí smíchat s cukry,přidat rozpušťěné máslo a mouku s práškem do pečiva-přesít.Přidat vejce a zbytek surovin a vyšlehat řídké těsto,podle potřeby dolít trochu podmáslí,když bude těsto tužší.
Těsto nalít na plech s pečícím papírem,poklademe broskvemi.
Péct ve vyhřáté troubě na cca 180 st.asi 30 minut,podle vaší trouby.
Nechat chvíli schládnout a pak přelít cik cak rozpuštěnou hořkou čokoládou s kouskem másla.
Pozn:Dá se použít i obyčejné podmáslí,u tohoto ochuceného jsem dala míň cukru cca 100 g.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti tato stránka ?

Ano 89.3% (25)
Ne 10.7% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama