Čokoládové řezy s mascarpone

1. dubna 2015 v 11:29 | Klára Hrbáčová |  Buchty
Pro trochu náročnější mlsné jazýčky. ;)

Na korpus budete potřebovat:
  • 4 vejce
  • 100 g cukr moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička instatní kávy
  • 1 vrchovatý plná lžíce kakaa
Na první vrstvu budete potřebovat:
  • balíček Club sušenek (140 g)
  • čokoládová poleva tmavá ( 100 g )
  • 1 vrchovatá plná lžíce nutelly
Na druhou vrstvu budete potřebovat:
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g čokolády na vaření
  • 3 plné lžíce cukr moučky
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 3 želatinové plánky
Na třetí vrstvu budete potřebovat:
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 2 plné lžíce cukr moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g hořké čokolády
  • rybízová marmeláda
Postup přípravy:
Celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do husté pěny, lehce vmícháme směs prosáté mouky s práškem do pečiva, kakaem a kávou. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (12 minut). Vychladlý korpus obrátíme na plechu, stáhneme papír a korpus potřeme slabou vrstvou marmelády.
Sušenky rozdrtíme v sáčku, smícháme s rozpuštěnou čokoládovou polevou a Nutellou, natřeme na korpus a necháme ztuhnout.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a cukrem, ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a slabým pramínkem ji za stálého šlehání vléváme do tvarohu. Ušleháme smetanu, šlehačku lehce zamícháme do krému. Želatinu namočíme do několika lžic studené vody, po 10 minutách ji zahřejeme a rozpuštěnou vmícháme do krému. Krém natřeme na sušenky, zarovnáme a necháme ztuhnout.
Ze smetany odlijeme asi 50 ml, tuto smetanu zahřejeme k bodu varu, odstavíme a vmícháme na kostičky nalámanou čokoládu. Rozmícháme do hladka.
Zbývajících 200 ml smetany smícháme s mascarpone, cukrem a vanilkovým cukrem. Vyšleháme do hladkého krému (tuhosti šlehačky), natřeme na čokoládový krém, uhladíme. Ihned polijeme smetanovou čokoládou a promícháme. Necháme ztuhnout do druhého dne.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Líbí se ti tato stránka ?

Ano 88.5% (23)
Ne 11.5% (3)

Komentáře

1 Verushka 99 Verushka 99 | 1. dubna 2015 v 12:12 | Reagovat

Velice pěkný blog s recepty. Tady ten recept mě velmi zaujal. Asi ho zkusím udělat. Miluju cukrařinu a pečení. :-)

2 Hanny Hanny | 1. dubna 2015 v 12:22 | Reagovat

Mmm... dala bych si =P

3 admin admin | 26. dubna 2016 v 22:13 | Reagovat

Děkuju za pochvalu a taky za vaše názory. Určitě vyzkoušejte a pokud si vzpomenete, dejte vědět jak to dopadlo. ;)
At' se dílo daří, budu držet pace, dobrou chut'. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama