Čokoládovo-jogurtové řezy

1. dubna 2015 v 9:10 | Klára Hrbáčová |  Zákusky
Tento recept je trochu složitější, ale pokud je snaha, dá se zvládnout. ;)
Je úžasný a hodně dobře vypadající. :)
Řezů je hodně takže se hodí na oslavy a pro více lidí. :)

Na korpus budete potřebovat:
  • 4 vejce
  • 200 g cukr krupice
  • 230 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa
  • ½ prášku do pečiva
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleje
Na bílý krém budete potřebovat:
  • 150 g bílého jogurtu
  • 180 g zakysané smetany
  • 80 g cukr moučky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 6 želatinových plátků
  • 1 mandarinkový kompot
Na čokoládový krém budete potřebovat:
  • 500 g bílého jogurtu
  • 100 g cukr moučky
  • 100 g hořké čokolády
  • 4 želatinové plátky
Na polevu budete potřebovat:
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g hořké čokolády
  • dětské piškoty
Postup přípravy:
Korpus: z bílků a malé části cukru vyšleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, během šlehání přiléváme olej. V několika dávkách zašleháme i směs prosáté mouky s kakaem a práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh a těsto natřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30 x 40 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Korpus necháme vychladnout.
Bílý krém: Želatinové plátky necháme 10 minut nabobtnat v několika lžících studené vody, pak vodu zahřejeme a za stálého míchání plátky rozpustíme. Mandarinky dáme na sítko odkapat a pokrájíme je na malé kousky. Ze smetany ušleháme šlehačku. Jogurt spojíme se zakysanou smetanou a cukrem, lehce vmícháme šlehačku, vmícháme rozpuštěnou želatinu a opatrně zamícháme mandarinky. Krém natřeme na korpus a dáme asi na hodinu do ledničky ztuhnout.
Čokoládový krém: Želatinové plátky necháme 10 minut nabobtnat asi ve 3 lžících studené vody, pak je zahřejeme a za stálého míchání rozpustíme. Čokoládu rozpustíme nad párou. Jogurt spojíme s cukrem, vmícháme želatinu a za stálého míchání vlijeme čokoládu. (Také se dá místo čokolády vmíchat do jogurtu jen kakao.) Na ztuhlý bílý krém naskládáme dětské piškoty a zalijeme je čokoládovým krémem (je tekutý, ale vsákne se do piškotů a ztuhne). Opět dáme do ledničky na 2 až 3 hodiny ztuhnout.
Smetanu zahřejeme téměř k varu, odstavíme, do horké smetany vsypeme nalámané kostičky čokolády a vymícháme hladkou polevu. Polevu nalijeme na ztuhlý krém a necháme přes noc v ledničce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama