Jablečník

1. dubna 2015 v 11:09 | Klára Hrbáčová |  Buchty
Budete potřebovat:
  • 6 vajec
  • 150 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 9 lžíc vlažné vody
  • 300 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 kg nastrouhaných jablek
  • 2 vanilkové cukry
  • mletá skořice
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1/2 l mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 2 zakysané smetany
Postup přípravy:
Plech vyložíme alobalem, posypeme vanilkovými cukry, skořicí a poklademe jablky.
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, vmícháme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nalijeme na jablka. Rovnoměrně rozetřeme a dáme péct na 220 stupňů asi 15 - 20 minut.
Vychladlý jablečník vyklopíme na tác, jablka budou nahoře a sundáme alobal.
Uvaříme pudink, do mírně vychladlého zašleháme smetany a natřeme na jablečník. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme v lednici stuhnout.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti tato stránka ?

Ano 88.5% (23)
Ne 11.5% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama