Jemné moka řezy

6. dubna 2015 v 11:50 | Klára Hrbáčová |  Zákusky
Na těsto budete potřebovat:
  • 120 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 80 g cukru
  • 30 g másla
  • 1 vanilkový cukr
Na krém budete potřebovat:
  • 150 g másla
  • 2 dl mléka
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 4 lžíce vychladlé silné kávy
Na polevu budete potřebovat:
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 g smetany
  • 0,3 dcl vody ( malý panák )
Postup přípravy:
Nejdříve si uvaříme na krém hustý oslazený pudink. Necháme ho vychladnout a ještě vychladit v lednici. Pak ho vyšleháme elektrickým šlehačem do jemného krému, do kterého zašleháme vychladlou kávu a změklé máslo.
Změklé máslo utřeme s oběma cukry, přidáme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Přidáme prosátou mouku a zlehka promícháme, aby hmota neklesla. Z bílků si uděláme pevný sníh, který na závěr po částech vmícháme do základu těsta.
Připravené těsto rozetřeme v rovnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200° a pečeme asi 8 minut do světle žluta.
Upečené plát necháme vychladnout a pak z něj opatrně stáhneme papír na pečení. Pomocí ostrého nože plát podélně nakrájíme na tři stejně široké a dlouhé pruhy.
Jeden pruh těsta potřeme vrstvou krému a zakryjeme ho druhým pruhem, který také potřeme vrstvou krému a přitiskneme na něj zlehka poslední pruh. Povrch i strany slepených plátů potřeme zbylým krémem a necháme vychladit.
Karamel připravíme v kastrůlku - za stálého míchání z cukru a vody uvaříme na mírném ohni světle hnědý karamel. Odstavíme ho z ohně, opatrně pomalu přilijeme smetanu a stále mícháme. Polevu nalijeme na ztuhlý moučník, necháme ho vychladit a pak nakrájíme na řezy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti tato stránka ?

Ano 88% (22)
Ne 12% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama