Měkké perníčky

6. dubna 2015 v 10:40 | Klára Hrbáčová |  Cukroví
Budete potřebovat:
  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 140 g cukru
  • 60 g hery
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 malé vejce na potření
  • čokoládová poleva
Postup přípravy:
Na vál prosijeme většinu mouky (asi pětinu si necháme bokem) a cukr se sodou a perníkovým kořením.
Do důlku vyklepneme celá vejce a přidáme med. Dokola rozmístíme na kousky pokrájenou heru.
Rukama zpracujeme měkké těsto, podle potřeby přidáváme odloženou moukou (není třeba použít všechnu).
Hotové těsto necháme aspoň hodinu odpočinout v chladu.
Těsto rozválíme na tloušťku 4-5 mm a vykrajujeme libovolné tvary. Klademe na plech s papírem na pečení.
Pečeme při 200°C 6-7 minut. Perníčky musí zůstat světlé, jinak ztvrdnou.
Ihned po vytažení z trouby každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem.
Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou, případně poléváme čokoládovou polevou (v tom případě není třeba perníčky po vytažení potírat vejcem).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti tato stránka ?

Ano 88.5% (23)
Ne 11.5% (3)

Komentáře

1 vermangies vermangies | Web | 6. dubna 2015 v 10:42 | Reagovat

Moc pěkný recept, hned si ho k sobě zapíšu a někdy udělám!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama