Na těsto budete potřebovat:
- 1 šálek vody
- 1 šálek slunečnicového oleje
- 1/2 lžička soli
- 2 lžíce krupice cukru
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 5 ks vajec
Na nugátový krém budete potřebovat:
- 1 l mléka
- 2 balíčky nugátový pudink
- 4 lžíce hladké mouky
- 175 g cukr krupice
- 100 g nugátový krém
- 1 balíček práškové šlehačky Dolcet
- 100 ml likéru ( podle chuti )
Postup přípravy:
Nejdříve si připravíme krém.V troše mléka umícháme pudinkové prášky, přidáme cukr, hladkou mouku. Zbylé mléko dáme ohřát na oheň. Když je mléko horké, přidáme rozmíchané pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.
Do horké hmoty přidáme nugátový krém (podobný Nutelle) a spojíme. Necháme vychladnout. Vychladlý krém následně spojíme s vyšlehanou šlehačkou (připravíme podle návodu na obalu), do které jsme přidali likér.
Zatímco krém chladně, připravíme si těsto. Vodu, olej, sůl, kr. cukr a vanilkový extrakt dáme do hrnce a ohřejeme. Když voda vře, postupně přidáváme za stálého míchání hladkou mouku, smíchanou s kukuřičnou moukou a sodou. Mícháme, dokud se hmota neodděluje od stěn hrnce. Následně odstavíme a necháme mírně vychladnout.
Do mírně vychladlé masy postupně vmícháme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vymícháme.
Připravené těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech, který jsme vystlali papírem tvarujeme malé hromádky.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů ccca 20 - 25 minut. Dvířka na troubě během pečení neotvíráme! Po uplynutí doby teplotu vypneme, dvířka mírně pootevřeme a necháme je ještě uvnitř 10 minut. Následně princesky vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
Zoubkovaným nožem je rozkrojíme na polovinu, naplníme připravenou nádivkou a vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Do horké hmoty přidáme nugátový krém (podobný Nutelle) a spojíme. Necháme vychladnout. Vychladlý krém následně spojíme s vyšlehanou šlehačkou (připravíme podle návodu na obalu), do které jsme přidali likér.
Zatímco krém chladně, připravíme si těsto. Vodu, olej, sůl, kr. cukr a vanilkový extrakt dáme do hrnce a ohřejeme. Když voda vře, postupně přidáváme za stálého míchání hladkou mouku, smíchanou s kukuřičnou moukou a sodou. Mícháme, dokud se hmota neodděluje od stěn hrnce. Následně odstavíme a necháme mírně vychladnout.
Do mírně vychladlé masy postupně vmícháme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vymícháme.
Připravené těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech, který jsme vystlali papírem tvarujeme malé hromádky.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů ccca 20 - 25 minut. Dvířka na troubě během pečení neotvíráme! Po uplynutí doby teplotu vypneme, dvířka mírně pootevřeme a necháme je ještě uvnitř 10 minut. Následně princesky vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
Zoubkovaným nožem je rozkrojíme na polovinu, naplníme připravenou nádivkou a vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Mňam, vyzerá to úžasne, určite to musí aj skvelo chutiť :-)