Nugátové princesky

28. dubna 2015 v 11:59 | Klára Hrbáčová |  Na zub
Na těsto budete potřebovat:
  • 1 šálek vody
  • 1 šálek slunečnicového oleje
  • 1/2 lžička soli
  • 2 lžíce krupice cukru
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 5 ks vajec
Na nugátový krém budete potřebovat:
  • 1 l mléka
  • 2 balíčky nugátový pudink
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 175 g cukr krupice
  • 100 g nugátový krém
  • 1 balíček práškové šlehačky Dolcet
  • 100 ml likéru ( podle chuti )
Postup přípravy:
Nejdříve si připravíme krém.V troše mléka umícháme pudinkové prášky, přidáme cukr, hladkou mouku. Zbylé mléko dáme ohřát na oheň. Když je mléko horké, přidáme rozmíchané pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.
Do horké hmoty přidáme nugátový krém (podobný Nutelle) a spojíme. Necháme vychladnout. Vychladlý krém následně spojíme s vyšlehanou šlehačkou (připravíme podle návodu na obalu), do které jsme přidali likér.
Zatímco krém chladně, připravíme si těsto. Vodu, olej, sůl, kr. cukr a vanilkový extrakt dáme do hrnce a ohřejeme. Když voda vře, postupně přidáváme za stálého míchání hladkou mouku, smíchanou s kukuřičnou moukou a sodou. Mícháme, dokud se hmota neodděluje od stěn hrnce. Následně odstavíme a necháme mírně vychladnout.
Do mírně vychladlé masy postupně vmícháme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vymícháme.
Připravené těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech, který jsme vystlali papírem tvarujeme malé hromádky.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů ccca 20 - 25 minut. Dvířka na troubě během pečení neotvíráme! Po uplynutí doby teplotu vypneme, dvířka mírně pootevřeme a necháme je ještě uvnitř 10 minut. Následně princesky vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
Zoubkovaným nožem je rozkrojíme na polovinu, naplníme připravenou nádivkou a vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti tato stránka ?

Ano 88.5% (23)
Ne 11.5% (3)

Komentáře

1 kaja kaja | Web | 28. dubna 2015 v 12:03 | Reagovat

Mňam, vyzerá to úžasne, určite to musí aj skvelo chutiť  :-)

2 admin admin | 26. dubna 2016 v 21:12 | Reagovat

Já osobně jsem tento recept ještě nezkoušela, doporučila mi ho kamarádka, ale byly opravdu úžasné. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama