Piškotoví indiánci

27. dubna 2015 v 16:12 | Klára Hrbáčová |  Na zub
Na těsto budete potřebovat:
  • 400 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 3 lžíce cukr moučky
  • 150 g másla
  • 200 g piškotů
Na polevu budete potřebovat:
  • 1 čokoláda na vaření
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce mléka
Na ozdobu budete potřebovat:
  • 2 lžíce polevy světlé
  • cukrářské zdobení
Postup přípravy:
V kastrolu s nepřilnavým povrchem přivedeme k varu mléko, část odlijeme do hrníčku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Za stálého míchání jej pomalu přilijeme do vroucího mléka. Vaříme, dokud pudink nezhoustne.
Po uvaření jej občas promícháme, aby nevznikl škraloup. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, pak ho ušleháme s cukrem, po lžících přidáváme vychladlý pudink. Hotovým krémem naplníme cukrářský sáček a zdobíme piškoty.
Krémové indiánky necháme ztuhnout v lednici. Mezitím připravíme čokoládovou polevu. V kastrůlku smícháme čokoládu na vaření, máslo a mléko. Vše rozpustíme. Poleva by měla být tekutá, ale ne příliš. Přelijeme ji do misky a za občasného míchání necháme zchladnout.
Do vlažné polevy namáčíme špičky krémových indiánků (krém musí být opravdu tuhý a studený).
Nakonec indiánky ozdobíme. Například bílou čokoládovou polevou a cukrářským posypem podle své vlastní fantazie.
TIP: Pudink se nevaří z půl litru mléka jako obvykle, protože musí být na krém hustější.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti tato stránka ?

Ano 89.3% (25)
Ne 10.7% (3)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama