Větrníky

29. dubna 2015 v 16:09 | Klára Hrbáčová |  Zákusky
Na těsto budete potřebovat:
  • 18 dkg vody
  • 14 dkg oleje
  • 18 dkg hladké mouky
  • 5-6 vajec ( pokud jdou velké, stačí jich 5 )
  • sůl
Na krém budete potřebovat:
  • 1 l mléka
  • 4 vanilkové pudinky
  • cukr ( podle chuti )
  • 3 plné lžíce hladké mouky
  • 30 dkg másla
  • rum
  • karamelová šlehačka 0,75 l šlehačky
  • karamel ( podle chuti )
  • POLEVA:
  • 30 dkg moučkového cukru
Postup přípravy:
Nejdříve si připravíme karamelový základ, nejlépe den předem.
250g krupicového cukru si upálíme za stálého míchání na karamel a pak do něj nalijeme 250ml ohřáté šlehačky, rozvaříme a necháme do druhého dne vychladit.
Vznikne taková hodně hustá hmota.
Asi tak 1/2 zamícháme do šlehačky a 1/2 použijeme do polevy.
Olej ,vodu a sůl svaříme a hned vmícháme všechnu mouku a propaříme.Necháme trochu vychladit a pak postupně zamícháváme jedno vejce za druhým .Z těsta stříkáme na plech větrníky .
Plech stačí jen vymazat ,jdou krásně odlepit .
Pečeme na 190-200°C,prvních 10 minut troubu NEOTVÍRAT!!
Krém je klasika .
Karamel. šlehačka - 0,75 l šlehačky ušlehat a zamíchat karamel.
Karamel. poleva - 30dkg moučkového cukru, 3 PL rumu, karamel.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti tato stránka ?

Ano 88.5% (23)
Ne 11.5% (3)

Komentáře

1 Bianca Bianca | Web | 29. dubna 2015 v 16:26 | Reagovat

Juuj tie neľúbim :/ ale dobre vyzerajú...

2 admin admin | 26. dubna 2016 v 21:10 | Reagovat

Já větrníky právě miluji, ale 100 lidí, 100 chutí. ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama